top of page

Kundalini jóga

Azt éreztem, hogy szükségem van egy hatékony eszközre, amely segít az energiák harmonizálásban, a mindennapi stressz és mentális nehézségek kezelésében, ezért 2013-2014-ben elvégeztem egy éves Kundalini jógatanár képesítést. Azóta a Kundalini Mantrák és gyakorlatok a mindennapjaim segítői.
A BefogadóTérben rendszeresen tartok kundalini jóga órákat, vasárnapi gyakorlásokat. Számomra a Kundalini Jóga By Yogi Bhajan egy olyan rendszer, amiben tökéletes egyensúlyba tud kerülni a lélek-test-szellem, ahol a fizikai gyakorlás mellett teljes egészében megjelenik az ősi India tudása a megvilágosodásról.

 

Egy kedves tanítványom írása a kora reggeli gyakorlásról:

 

   "Keltél már korán hajnalban csak úgy a hajnalért? Hagytad már ott ágyad melegét csak úgy a hűvös reggelért? A Napért, mely érted ébredt és ezzel számodra is új esélyt teremtett? Élted ezt már meg a szívedben legbelül miközben a természet nyirkos csendje vesz körül?"
  
   Gyere, töltsd velem a reggelt! Tudd, hogy nem egyedül ébredtél, nem egyedül te vagy álmos, nem egyedül Te ülsz félig ébren, félig az álmod kapujában a hajnali harmatos fűben. Érjen össze a hajnali fényben, ebben az alig ébrenlétben a tiszta jelen – az én jelenem…és a Tied! Csak addig gondolj rám, míg felkelsz, és a kertben elcsendesedsz. Aztán engedj is el és csak a Teremtő hangjára figyelj.

bottom of page